Historie van het bedrijf

In 1929 begon Muus de Groot zijn rokerij, bakkerij en haringhandel, in het historische vissersplaatsje Monnickendam. De werkzaamheden bestonden uit het roken van sprot, makreel, haring en paling. In 1946 kwamen de twee zoons van Muus (Piet en Cornelis) het bedrijf versterken. Nadat eerder (in 1960) Piet terugtrad, kwam in 1965 Cornelis de Groot Jr. de gelederen versterken. In 1978 neemt Jr. de leiding van het bedrijf van zijn vader over. Door de constante groei verhuist het bedrijf enige malen, waarna in 1989 het huidige pand aan de Morseweg te Volendam wordt gebouwd.

In het jaar 2000 neemt het bedrijf haringhandel Tuyp & Zn. over. De nadruk binnen het bedrijf ligt op dit moment voornamelijk op het roken en verwerken van makreel en haring. Sinds 2002 werd het volledige machinepark en het pand, aangepast. Om de aanhoudende groei het hoofd te bieden werd in 2006 een nieuw opslag- en distributiecentrum gebouwd naast het bestaande pand. Dit hypermoderne pand (2500m²) beschikt over een eigen ‘dockshelter’ en koel- en diepvriescellen met een capaciteit van 1200 pallets. Vanaf de jaren ’90 is ook de 4e generatie de Groot inmiddels ingestroomd. Met Cornelis zijn kinderen Ingrid (inkoop/verkoop), en Cees (productiechef) , is het bedrijf helemaal klaar voor de toekomst.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.